Veel gestelde vragen

Over Wartner 2e generatie

Waar kan ik Wartner 2e generatie kopen?
U kunt Wartner 2e generatie bij uw drogisterij of apotheek kopen.
Hoe breng ik Wartner 2e generatie aan?
STAP 1
Houd het blauwe uiteinde van het schuimkussen tussen duim en wijsvinger en druk tot er een kleine opening ontstaat. Schuif de opening van het schuimkussen op het uiteinde van de applicator tot het uiteinde niet zichtbaar meer is.
STAP 2
Houd de spuitbus rechtop, weg van uw lichaam, ontstekingsbronnen, warmtebronnen, direct zonlicht en elektrische bronnen. Plaats de applicator met het schuimkussen in de opening van de spuitbus, zodat het schuimkussen niet meer zichtbaar is. Houd de spuitbus aan de onderkant vast en druk met de andere hand het ventiel drie seconden lang (tel 21, 22, 23) stevig naar beneden. U hoort een sissend geluid. Haal de applicator met het schuimkussen uit het ventiel. Het schuimkussen is doordrenkt met koude vloeistof en er ontstaat condensatie. Deze condensatie is onschadelijk.
STAP 3
Wacht twintig seconden zodat de temperatuur van het schuimkussen verder kan dalen en de werking van Wartner 2e generatie optimaal is.
STAP 4
Plaats na de wachttijd van twintig seconden het uiteinde van het schuimkussen met lichte druk op de wrat.
 • Voor gewone wratten: druk de applicator twintig seconden op de wrat
 • Voor voetwratten: druk de applicator veertig  seconden op de wrat
Houd het schuimkussen gedurende de aangegeven behandeltijd voortdurend op de wrat gedrukt. Er ontstaat een licht pijnlijk, prikkelend gevoel door bevriezing. Wacht na het behandelen van de wrat twee minuten voordat u het schuimkussen met een tissue van de applicator verwijdert. Gooi het schuimkussen na eenmalig gebruik weg. Hergebruik het schuimkussen niet en raak het uiteinde van het schuimkussen niet aan. Dit om te voorkomen dat u de huid opnieuw met het wratvirus infecteert.
 

TWEE EXTRA STAPPEN VOOR VOETWRATTEN VOOR EEN OPTIMALE VOOR- EN NABEHANDELING

VOOR DE BEHANDELING Dompel uw voet vijf minuten onder in warm water. Gebruik daarna het vijltje om het eelt op de wrat te verwijderen. STAP 1-4
Zie boven. Deze vier stappen zijn hetzelfde als voor de verwijdering van gewone wratten.
STAP 5
Na een behandeling van veertig seconden kunt u bij lichte druk of wrijving op het behandelde gebied wat pijn ervaren. Dan kunt u de gevoelige plek met een comfortpleister beschermen. Deze verpakking bevat geen comfortpleister.
Hoe werkt Wartner 2e generatie?
Wartner 2e generatie2 werkt door bevriezing met stikstof. Met de spuitbus brengt u de stikstof op het schuimkussen aan. U bevriest de wrat door het koude schuimkussen een aantal seconden licht op de wrat te drukken. Als gevolg van de bevriezing valt de wrat doorgaans na ongeveer tien dagen van de huid. Wartner 2e generatie is niet schadelijk voor het milieu.
Is het gebruik van Wartner 2e generatie pijnlijk?
Het bevriezen van de huid kan een licht pijnlijk, prikkend gevoel veroorzaken. Dit gaat snel over en laat een kleine blaar onder de behandelde wrat achter.
Kan ik Wartner 2e generatie met een gerust gevoel gebruiken?
Ja, als u de gebruiksaanwijzing zorgvuldig opvolgt, kunt Wartner 2e generatie met een gerust gevoel gebruiken. Wij raden echter aan het product niet te gebruiken bij kinderen jonger dan vier jaar.
Wanneer kan Wartner 2e generatie niet gebruikt worden?
Wartner 2e generatie mag niet gebruikt worden voor:
 • het verwijderen van wratten in het gezicht of op de genitaliën
 • huidaandoeningen met tekenen van ontsteking
 • donkere moedervlekken, donkergekleurde, behaarde of op een andere manier ongewoon ogende huidaandoeningen die op wratten lijken
 • wratten bij kinderen jonger dan vier jaar
 
Welke temperatuur bereikt Wartner 2e generatie?
Wartner 2e generatie bereikt op de huid een temperatuur van -50°C. Dit is de koudste therapeutische temperatuur die met bevriezingstherapie (cryotherapie) voor thuisgebruik te bereiken is.
Door wie wordt Wartner 2e generatie gemaakt?
Wartner 2e generatie wordt vervaardigd door Omega Teknika – Farnham Drive, Finglas, Dublin 11, Ierland. Het wordt in Nederland gedistribueerd door Omega Pharma Nederland B.V.
Kan ik een litteken overhouden aan het gebruik van Wartner 2e generatie?
Als u de gebruiksaanwijzing nauwkeurig opvolgt, dan laat het gebruik van Wartner 2e generatie geen littekens na. Sporadisch kan er een verkleuring van de huid optreden. Deze verdwijnt na verloop van tijd.
Is Wartner 2e generatie moeilijk aan te brengen?
Nee. U dient Wartner 2e generatie zorgvuldig aan te brengen, maar het is niet moeilijk. In de  gebruiksaanwijzing leest u precies hoe u dit moet doen.
Hoe lang moet ik de spuitbus indrukken?
Druk het ventiel van de spuitbus drie seconden omlaag (tel 21, 22, 23).
Hoe lang moet ik het koude schuimkussen op de wrat houden?
Dit hangt af van het type, de grootte en de locatie van de wrat (zie de gebruiksaanwijzing). Houd het schuimkussen bij gewone wratten maximaal twintig seconden tegen de wrat. Bij voetwratten is dit maximaal veertig seconden.
Hoe vaak mag ik het schuimkussen gebruiken?
Gebruik elk schuimkussen maar één keer. Gebruik voor elke wrat een nieuw schuimkussen. Dit om verspreiding van het virus te voorkomen.
Hoe vaak mag ik Wartner 2e generatie gebruiken?
U mag Wartner 2e generatie drie keer per wrat gebruiken. Houd tussen de behandelingen een periode van twee weken.
Kunnen gewone wratten of voetwratten die succesvol behandeld zijn terugkomen?
Als een gewone wrat of voetwrat met succes behandeld is, dan is deze ook definitief verwijderd. Het immuunsysteem van het lichaam verwijdert normaliter alle overblijvende sporen.
Wanneer mag ik Wartner 2e generatie niet gebruiken?
 • Als u diabetes patiënt bent.
 • Als u zwanger bent.
 • Als de gewone wrat of voetwrat op een gevoelige plek met een dunne huid zit (bijvoorbeeld gezicht, hals, nek, oksels, kin, borst).
 • Als u genitale wratten heeft.
 • Als de omliggende of aangetaste huid ontstoken is.
 • Als u niet zeker bent of het om een gewone wrat of voetwrat gaat.
 • Als u een slechte bloedsomloop heeft.
 • Bij kinderen jonger dan vier jaar.
Kent het gebruik van Wartner 2e generatie mogelijke bijwerkingen?
Er is een aantal bijwerkingen mogelijk: Door het bevriezen van de wrat kan de huid tijdelijk wit worden. Onder de wrat ontstaat een blaar. Dit is een normaal verschijnsel dat deel uitmaakt van de behandeling. Het gebruik van Wartner 2e generatie kan pijnlijk zijn. Wanneer het schuimkussen te lang tegen de wrat wordt gehouden, dan kan dit tot plaatselijke weefselsterfte leiden. Volg de gebruiksaanwijzing daarom nauwkeurig op. Behandel de wrat volgens de aangegeven tijd, gebaseerd op de grootte van de wrat en het type wrat.
Hoe ernstig kunnen de bijwerkingen zijn?
Witte verkleuring van de huid: zodra u het schuimkussen tegen de wrat drukt, wordt de huid wit. Deze verkleuring vermindert snel nadat u de applicator verwijderd hebt. Blaarvorming: de blaar verdwijnt nadat de wrat van de huid valt. Onder de blaar heeft zich al nieuwe huid gevormd. Pijn tijdens gebruik: u kunt een prikkelend gevoel ervaren wanneer u het schuimkussen op de wrat drukt. Dit gevoel verdwijnt snel als u de applicator weer weghaalt. Plaatselijke weefselsterfte: komt alleen voor bij diepe bevriezing van de huid. Houd het schuimkussen daarom nooit langer dan twintig  seconden op een gewone wrat (veertig seconden voor een voetwrat). Littekens en zenuwbeschadiging: komt alleen voor bij onzorgvuldig gebruik wegens het niet opvolgen van de gebruiksaanwijzing. Houd het schuimkussen nooit langer dan twintig seconden op een gewone wrat (veertig seconden voor voetwratten). Dan kan er geen diepe bevriezing en dus ook geen beschadiging optreden.
Wat moet ik doen als de bijwerkingen niet verdwijnen?
Raadpleeg een arts als het prikkelende gevoel niet verdwijnt of als zich andere complicaties voordoen door het gebruik van Wartner 2e generatie.
Wie mag Wartner 2e generatie gebruiken?
Wartner 2e generatie is geschikt voor volwassenen, met uitzondering van diabetes patiënten, zwangere vrouwen en mensen met een slechte bloedsomloop. Het product is ook geschikt om wratten bij kinderen ouder dan vier jaar te verwijderen. De behandeling dient wel door een volwassene te worden uitgevoerd.
Kan Wartner 2e generatie bij kinderen worden gebruikt?
Ja, Wartner 2e generatie is geschikt voor kinderen ouder dan vier jaar.
Mag Wartner 2e generatie bij zwangere vrouwen worden gebruikt?
Nee. Gebruik Wartner 2e generatie niet als uw zwanger bent of borstvoeding geeft.
Hoe snel zal de wrat verdwijnen?
Doorgaans duurt het ongeveer tien dagen voor de wrat verdwijnt. Voor hardnekkige wratten kunnen meerdere behandelingen nodig zijn.
Wat moet ik doen als de wrat na tien dagen niet verdwenen is?
Als de wrat na tien dagen niet verdwenen is, kunt u de wrat opnieuw behandelen. U kunt elke wrat maximaal drie keer met Wartner 2e generatie behandelen, met een periode van twee weken tussen elke behandeling.
Hoe kan ik het behandelde gebied het beste verzorgen?
Houd het behandelde gebied schoon en beschadig de  huid niet (vermijd krabben). Bescherm blaren met een pleister, prik ze niet door.
Mag het behandelde gebied nat worden?
Ja. U kunt gewoon douchen en zwemmen na een behandeling met Wartner 2e generatie.
Is Wartner 2e generatie schadelijk voor het milieu?
Nee, Wartner 2e generatie is niet schadelijk voor het milieu.