Veelgestelde vragen

Over Wartner Wrattenpen2

Wanneer mag de Wartner wrattenpen NIET gebruikt worden?
De Wartner Wrattenpen mag NIET gebruikt worden in de volgende gevallen:
  • Voor het verwijderen van wratten op gevoelige huid zoals gezicht, nek, borsten, geslachtsorganen of als de omliggende of aangetaste huid ontstoken is. Gebruik van de Wrattnepen is alleen geschikt voor handen en voeten.
  • Bij donkere moedervlekken, donkergekleurde, behaarde of op een andere manier ongewoon ogende huidaandoeningen die op wratten lijken
  • Wratten bij kinderen onder de 4 jaar.
  • Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, als u lijdt aan diabetes of een andere huidaandoening, als u niet zeker bent of de huidaandoening een wrat is, raadpleeg dan uw arts of apotheker voordat u met deze behandeling start.
Wat zijn de componenten van de Wartner Wrattenpen?
De Wartner Wrattenpen bevat een gel op basis van trichloorazijnzuur (TCA GEL) in een gemakkelijk pen met precisie tip voor een juiste dosering van de gel op de wrat.
Hoe werkt de Wartner Wrattenpen?
De Wartner Wrattenpen is een medisch hulpmiddel voor het behandelen van wratten aan handen en voeten. De Wrattenpen bevat een sterk geconcentreerd zuur genaamd TCA GEL in een handige penapplicator voor het verwijderen van wratten. De TCA GEL zorgt voor een chemische peeling van de wrat waardoor deze snel en effectief verwijderd wordt. De TCA-GEL doodt de geïnfecteerde cellen en stimuleert celvernieuwing, waardoor de huid vervelt. Er wordt gezonde huid gevormd en de wrat of voetwrat zal krimpen en verdwijnen.
Is het gebruik van de Wartner Wrattenpen pijnlijk?
Trichloorazijnzuur is een bijtend zuur dat zorgt voor een peeling van de huid in 10-15 minuten. Een te grote hoeveelheid gel kan leiden tot lichte tinteling van de huid die snel moet verdwijnen. Als de gel wordt aangebracht op dunne, beschadigde op gevoelige huid dan kan er sprake zijn van een branderig, pijnlijk gevoel. Breng de gel alleen op de wrat aan en niet op de huid erom heen. Indien de gel toch contact maakt met de gezonde huid, reinig deze dan overvloedig met water. Doe dit ook als er sprake is van een blijvend pijnlijk gevoel na gebruik van de gel.
Is het gebruik van de Wartner Wrattenpen veilig?
Ja, Wartner is veilig in gebruik als u de gebruiksaanwijzing opvolgt; wij raden echter aan het product niet te gebruiken bij kinderen jonger dan 4 jaar. Wartner Wrattenpen draagt het CE-merk en is geclassificeerd als Klasse II A medisch hulpmiddel, overeenkomstig de Europese richtlijnen (Richtlijn 93/42/EEG van de Raad). Het product is door diverse wetenschappelijke en medische experts beoordeeld als een veilige methode voor het verwijderen van wratten indien de gebruiksaanwijzing nauwkeurig wordt gevolgd.
Kunnen er littekens ontstaan na gebruik van de Wartner Wrattenpen?
Als u de gebruiksaanwijzing nauwkeurig opvolgt, dan ontstaan er na het gebruik van de Wrattenpen geen littekens. Het is belangrijk dat u het product exact volgens de gebruiksaanwijzing gebruikt, omdat te lange blootstelling aan de gel kan leiden tot een brandend gevoel, pijn, of verkleuring van de omliggende huid.  
Is het gebruik van de Wartner Wrattenpen moeilijk?
Nee. Het gebruik van de Wartner Wrattenpen is niet moeilijk, maar dient wel zorgvuldig aangebracht te worden. In de gebruiksaanwijzing leest u precies hoe u dit moet doen.  
Hoe lang moet de gel op de wrat blijven?
Dit hangt af van de grootte van de wrat. Meestal is de gel in 10 à 15 minuten geabsorbeerd door de wrat.  
Hoe vaak mag ik de Wartner Wrattenpen gebruiken?
Breng de Wrattenpen tweemaal per dag aan gedurende 4 dagen. Na deze vier dagen zal de huid vervellen in de volgende vier dagen. U kunt de losgekomen huid voorzichtig verwijderen met lauw water. Na de behandeling zal nieuwe huid gevormd worden. De wrat kan vanaf een week na de start van de behandeling gaan verdwijnen. Als de wrat niet volledig verdwenen is, kunt u de behandeling na een rustperiode van 4 dagen herhalen. U mag deze behandelingskuur tot 4 keer herhalen.
Hoe gebruik ik de Wartner Wrattenpen?
Als de Wrattenpen voor de eerste keer gebruikt wordt, is het nodig om meerdere keren aan de dop te draaien voordat de eerste druppel gel zichtbaar is. STAP 1
Houd de pen verticaal met de transparante tip naar beneden en draai de bovenste dop langzaam met de klok mee om de gel te doseren.
STAP 2
Laat de gel in de transparante tip komen totdat er een druppel zichtbaar is (3-5 seconden).
STAP 3
Breng de druppel gel voorzichtig op de wrat of voetwrat aan (vermijd contact met de gezonde huid rond de wrat).
STAP 4
Laat de gel 10 tot 15 minuten drogen alvorens kleding of schoenen aan te doen. De Wartner Wrattenpen is zeer geconcentreerd. Zorg ervoor dat het volledige oppervlak van de wrat bedekt is met een dun laagje gel, maar vermijd contact met de gezonde huid rond de wrat. Na de behandeling kan de pen schoon gemaakt worden met een tissue.
2 Extra stappen voor voetwratten. Voor de behandeling   In het geval dat een voetwrat bedekt is met eelt, is het aan te raden om de voet gedurende 5 minuten onder te dompelen in warm water. Daarna kan een vijltje gebruikt worden om het eelt op de wrat te verwijderen alvorens de behandeling te starten. Volg daarna bovenstaande stap 1-4 Na gebruik kunt u ongemak ervaren door lichte druk of wrijving op de behandelde huid. Om dit te verminderen kunt u gebruikmaken van comfortpleisters.
Kunnen succesvol behandelde wratten terugkomen?
Als een wrat of voetwrat met succes behandeld is, dan is deze wrat ook definitief verwijderd. Het immuunsysteem van het lichaam verwijdert normaliter alle sporen. In de toekomst kan men wel weer nieuwe wratten krijgen.
Zijn er bijwerkingen na het gebruik van de Wartner Wrattenpen?
Er zijn een aantal mogelijke bijwerkingen. Het gebruik van de Wrattenpen kan ongemakken veroorzaken (tintelend, brandend gevoel). In geval van kleine wratten, is er een hoger risico op verwonding of ongemakken waardoor het gebruik bij kleine wratten is beperkt tot 1 keer per dag. Het is belangrijk dat u het product exact volgens de gebruiksaanwijzing gebruikt om huidbeschadiging en littekens te voorkomen.
Hoe ernstig zijn de verschillende bijwerkingen?
Het verschijnen van een blaar: deze blaar verdwijnt zodra de wrat van de huid gevallen is. Er heeft zich reeds nieuwe huid gevormd onder de blaar Ongemak gedurende het gebruik: er kan een prikkelend gevoel optreden wanneer de gel op de huid wordt aangebracht. Dit prikkelend gevoel zal afnemen binnen 10 à 15 minuten. Littekens en zenuwbeschadiging: dit komt alleen voor bij onzorgvuldig gebruik als de gebruiksaanwijzing niet wordt opgevolgd. TCA-gel is een bijtend zuur. Gebruik de TCA gel alleen op de wrat en niet op de gezonde huid erom heen aangezien dit bijtend kan zijn. In geval dat de wrat heel klein is en de behandeling te lang of te vaak wordt toegepast kan TCA-gel de diepere huidlagen aantasten. Als dit voorkomt, dient de behandeling onmiddellijk te worden stopgezet. Deze schade is niet permanent en na verloop van tijd zal nieuwe gezonde huid gevormd worden.
Wat moet ik doen als de bijwerkingen niet verdwijnen?
Raadpleeg een arts als het prikkelend gevoel niet verdwijnt of als er zich andere complicaties voordoen als gevolg van het gebruik van de Wartner Wrattenpen.  
Wie kan de Wartner Wrattenpen gebruiken?
Wartner Wrattenpen kan gebruikt worden door de meeste volwassenen. Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, als u lijdt aan diabetes, raadpleeg dan uw arts voordat u de Wrattenpen gebruikt. Wartner mag ook gebruikt worden om wratten te verwijderen bij kinderen ouder dan 4 jaar, maar de behandeling dient altijd door een volwassene te worden uitgevoerd.
Kan de Wartner Wrattenpen gebruikt worden bij kinderen?
De Wartner Wrattenpen is geschikt voor het verwijderen van wratten bij kinderen vanaf vier jaar.  
Kan de Wartner Wrattenpen gebruikt worden door zwangere vrouwen?
Ja, de Wartner Wrattenpen kan gebruikt worden door zwangere en borstvoedende vrouwen, maar raadpleeg wel eerst uw dokter voor gebruik.  
Hoe snel is de wrat verdwenen?
De wrat of voetwrat kan vanaf de eerste week na de start van de behandeling gaan verdwijnen. Gemiddeld duurt het 1-4 weken voordat de wrat of voetwrat verdwenen is.  
Wat moet ik doen als de wrat na 4 weken nog niet verdwenen is?
Als de wrat of voetwrat na 4 weken behandeling nog niet verdwenen is kunt u een arts raadplegen.  
Wat is de beste manier om de behandelde zone te verzorgen?
Zorg ervoor dat het gebied schoon blijft. Trek of krab niet aan de wrat. De behandelde zone kan hard worden door de dode huid die eelt vormt. De dode huid kan voorzichtig verwijderd worden door een vijltje te gebruiken in bad of onder de douche. Om gezonde huid rond de wrat te beschermen kan vaseline gebruikt worden of een pleister. Als de wrat zich op een zichtbare of kwetsbare plaats bevindt, kan deze beschermd worden met een pleister.
Mag de behandelde zone nat worden?
Ja, u mag douchen en zwemmen na een behandeling met de Wartner Wrattenpen.  
Door wie wordt de Wartner Wrattenpen geproduceerd?
De Wrattenpen wordt geproduceerd door Medical Brands, Veembroederhof 96, 1019 HC Amsterdam, Nederland en wordt in Nederland gedistribueerd door:   Omega Pharma Nederland B.V. Postbus 6612 3002 AP Rotterdam Consumentenservice: 010-2211007 info@wartner.nl
Waar kan ik de Wartner Wratten pen kopen ?
U kunt de Wartner Wrattenpen kopen bij uw drogist of apotheek.